Say yes to yourself

SAY YES – TO YOUR SELF

Stå stærkt i dig selv og vær samtidig en del af din familie, venner og samfundet – Kompetenceudvikling for de unge på forskellige klassetrin.

Fokus er på at give eleverne større indsigt i sig selv og øge deres bevidsthed med respekt for det udviklingsstadie, de er på. Give dem indsigt og værktøjer til at stå stærkt i sig selv og samtidig være en del af familien, vennerne og samfundet. Alle forløb er skræddersyet til klassetrinnet. Udover selvudvikling for hver elev giver det en fantastisk mulighed for at knytte tætte bånd til sine klassekammerater og til de øvrige elever på tværs af årgangen.

Forløbet er ikke traditionelt opbygget. Eleverne vil igennem forløbet blive præsenteret for mange forskellige voksne og unge med vidt forskellige baggrunde, livsoplevelser og spidskompetencer. Fælles for disse mennesker er, at de alle er dybt passioneret og rigtig gerne vil gøre en forskel for de unge. Udover at blive inspireret af forskellige mennesker vil der gennemgående i forløbet være en fra Say Yes og en lærer fra skolen, der vil sikre den røde tråd og trygheden for de unge. Bevægelse og interaktion er et must og danner rammen om hele forløbet. De unge vil arbejde med simple men effektfulde værktøjer og øvelser i fællesskab, mindre grupper og individuelt. De vil hele tiden blive støttet af voksne, der har mange års erfaring i netop den slags processer.

Det grundlæggende:

  • At give de unge konkrete værktøjer til at sige ja – SAY YES – til sig selv og samtidig være en del af familie, venner og samfund.
  • At inspirere de unge – give dem en tro på sig selv og tænde en passion.
  • At lære de unge nye sider af sig selv i kreative processer, hvor dét at skabe noget fysisk, som betyder noget for dem og som minder dem om oplevelsen, bliver essentielt.
  • At tilbyde dem en oplevelse, de vil have med sig resten af livet.

Kompetencerne:

  • Større indsigt i sig selv – lære sig selv bedre at kende.
  • Øget selvværd og selvtillid – at de er fantastiske som de er og tror på sig selv.
  • Tag styring og ansvar for eget liv – med en viden om, at deres valg påvirker andre omkring dem.
  • Fællesskab og sammenhold – at føle sig tæt knyttet til en gruppe mennesker baseret på fælles respekt, forståelse og anerkendelse.
  • Kommunikation – dét at kunne udtrykke sig, også om følelser og relationer.

For os er forældrene en vigtig del af forløbet. Derfor involvere og invitere vi også forældrene til at deltage en aften i slutningen af forløbet for at styrke båndet mellem den unge og forældrene endnu mere.

Vi har bl.a. kørt et forløb for 9. klasserne på Helsingør Skole. Når vi laver forløbene, samarbejder vi tæt med skolen og lægger stor vægt på samarbejdet, da det er vigtigt, at lærerne bliver tæt knyttet til projektet, så viden og den røde tråd kan kobles til hverdagen efterfølgende.

 

Hør fra andres oplevelser!

Vi så børnene komme til SAY YES undervisningsgangene glade og de virkede klar til at trække ærmerene op og arbejde med sig selv og fællesskabet i klassen. I vores samarbejde, som har været meget inspirerende kan vi kun bakke op om SAY YES. SAY YES – er absolut et meningsfuldt forløb for børn og unge i alle aldre og her er nogle undervisere der i den grad brænder igennem og gør en forskel.”

Jeanne Plæhn og Tina Jakobsen

Hhv. Afdelingsleder for Abildtræet Heldingør Skole og Klubleder for Abildtræet Helsingørskole

Hvad var din største læring ved forløbet?
At alle har ting de kæmper med selvom man ikke nødvendigvis kan se det – så respekter alle og vær nysgerrig på andre. Tænker mere over mit liv og hvad jeg vil. At få åbnet mine øjne for mit liv. At følge mine drømme. At jeg skal følge min passion – meget inspirerende. At sætte mål og gøre det der gør mig glad. Brudt grænser på den gode måde. At det er okay at skubbe sine grænser. At kende sine grænser. Følelsen af at dele med andre. Kender mig selv og mine klassekammerater bedre.

- (anonymt spørgeskemaundersøgelse)

Virkelig godt forløb. Det har lært mig en masse ting. Jeg har også brudt grænser på den gode måde

Emil

9. klasses elev

Jeg er så glad for, at jeg meldte mig til Say Yes! Det var en stor hjælp. Jeg har fået brudt nogle dårlige vaner og tror nu mere på jeg nok skal nå mine mål. Jeg takker mange gange og vil altid have oplevelsen med mig.

Muhammed

9. klasses elev

Det var et super godt forløb og jeg er så glad for jeg har været en del af det. Jeg har lært mange nye ting. Specielt udfordringerne har flyttet mig.

Sofie

9. klasses elev

Kontakt os her eller ring til os på 42178272!

Hvis du har brug for mere information eller du gerne vil tilmelde dig et af vores forløb, så er du mere end velkomne til at kontakte os – vi glæder os til at tale med dig. 

Tilmeld dig Say Yes 
Bliv en del af triben og modtag inspiration og værktøjer

Sayyes.dk

Kontakt os her

Telefon: 42178272

Email: Tineminor@gmail.com

All rights reserved

Følg med hos Say Yes

Tilmeld dig Say Yes!

Bliv en del af triben og modtag opløftende tips til hverdagen.
Vi sender maks en gang om måneden!

Så er du tilmeldt, husk vi spammer ikke og du kan altid afmelde dig.