COOLKIDS (8-12 år)

Cool Kids 

Det er super sundt i visse situationer, at være lidt nervøs, som når man f.eks. skal til eksamener, skal prøve nye ting eller… Men når angsten/vores nervøsitet begynder at styre vores liv, i mere eller mindre gad og forhindre os i, at gøre de ting, du ønsker dig i dit liv, så kan det være at det er værd at gøre noget ved det. Det kan være ikke at turde have en kæreste, finde nye venner, prøve nye ting, række fingeren op… Det vi er bange for kan være mange forskellige ting. Den gode nyhed er at der faktisk er noget, du kan gøre for at mindske dine bekymringer og det der holder dig tilbage.

 

Cool Kids forløb er et meget videnskabeligt og effektivt angstbehandlingsprogram udviklet Australsk og oversat til dansk på Angstklinikken for børn og unge ved Århus Universitet.

 

Dokumenteret effekt

Forskningsresultater viser at op mod 80 % af alle børn og unge med forskellige angstlidelser, som gennemfører et Cool Kids forløb, har signifikant god gavn af forløbet. Børnene har mindre fravær fra skolen, klarer sig bedre fagligt og socialt og deltager i flere fritidsaktiviteter. Undersøgelserne viser også at barnets egen oplevelse af angst og bekymring falder betydeligt og at familiens samlede stress niveau reduceres.

 

Forløbet

Cool Kids er et gruppeforløb hvor børn og forældre introduceres til konkrete metoder og strategier, som kan gøre det lettere at overvinde og håndtere angst og bekymring i hverdagen. Der deltager 5-8 jævnaldrende børn sammen med en eller begge forældre. Børnene møder andre børn med lignende udfordringer og forældrene får mulighed for at udveksle erfaring.  Børn og forældre introduceres til de samme strategier og metoder og familien får på denne måde et fælles sprog og en fælles tilgang til barnets problematik. Ved hver session veksles der mellem undervisning, opgaver og samtale i henholdsvis børnegruppen, forældregruppen og i den samlede gruppe. Forløbet bygger på principper fra kognitiv adfærdsterapi. Temaerne er:

 

  • Sammenhæng mellem tanker – følelser og krop
  • Metoder til at måle og registrere svære følelser
  • Om at arbejde med angsten: Målsætning og motivation
  • At skelne mellem katastrofetanker og realistisk tænkning
  • Metoder til at møde og overvinde angst og bekymring
  • Metoder til at abstrahere fra angst og bekymring
  • Åndedræts- og afslapningsøvelser
  • Fælles problemløsningsstrategier
  • Social færdighedstræning og træning i selvsikker adfærd

 

Cool Kids Program omfatter 8 session af halvanden times varighed. Vi er to undervisere på ved hver session.

Gruppen mødes en gang om ugen de første 4 gange, hvor grundlæggende metoder og strategier introduceres, herefter er det hver anden uge, for at give børn og forældre mere tid til at øve mellem hver session.

 

Praktiske:

Forløbende afholdes i skønne afslappede lokaler i Virum, Kongevejen 272A – (der erg ode parkeringsmuligheder og tæt på Virum station) Det foregår fra kl 16.00-17.30 og der vil blive serveret kaffe, te og vand.

 

Hvor kommer Cool Kids Program fra?

Cool Kids er som sagt et videnskabeligt baseret behandlingsprogram, der er udviklet på Macquari University i Australien. På engelsk hedder programmet: Cool Kids Anxiety Program*. Se:http://centreforemotionalhealth.com.au/pages/cool-kids-program.aspx (engelsk)

Angstklinikken for børn og unge ved Psykologisk Institut, Aarhus Universitet, har oversat Cool Kids manualen/materialet til dansk og forsker i programmets virkemidler og effekt under danske forhold.

Se mere på Angstklinikkens hjemmeside:http://www.psy.au.dk/angstklinik/

 

Undervisere

Se mere her om Dorte Adamsen og Tine Minor Saabye, der er undervisere på forløbet 

Kontakt os her eller ring til os på 42178272!

Hvis du har brug for mere information eller du gerne vil tilmelde dig et af vores forløb, så er du mere end velkomne til at kontakte os – vi glæder os til at tale med dig. 

Tilmeld dig Say Yes 
Bliv en del af triben og modtag inspiration og værktøjer

Sayyes.dk

Kontakt os her

Telefon: 42178272

Email: Tineminor@gmail.com

All rights reserved

Følg med hos Say Yes

Tilmeld dig Say Yes!

Bliv en del af triben og modtag opløftende tips til hverdagen.
Vi sender maks en gang om måneden!

Så er du tilmeldt, husk vi spammer ikke og du kan altid afmelde dig.